Het was een mooie wandeldag

Wat een mooie wandeldag is het geworden, de 10 jarige editie had heel wat extra’s. Van Doppers, appels , Djembé optreden tot een poffertjeskraam aan toe. Uiteindelijk heeft bijna iedereen het droog gehouden. De volgende keer dat deze tocht wordt georganiseerd is 15 mei 2022.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hieronder:

Route pagina bijgewerkt

Kijk onder route naar de meest actuele route informatie. Voor de wat minder fanatieke lopers is er nu ook een 7.5km. Deze wordt begeleid door wandeltrainers van de GAC.

Er is ook een nieuwe gpx beschikbaar, inclusief de aanpassing bij de passage van de A27. Lees hier meer.

31 oktober 2021: de tiende editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally!

Op 31 oktober organiseert de Gooise Atletiek Club de tiende Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally over het bekende ‘witte voetjes pad’ rondom Hilversum. De inschrijving is open, zie de tab inschrijven!

Op 31 oktober organiseert de Gooise Atletiek Club de tiende Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally over het bekende ‘witte voetjes pad’ rondom Hilversum. De inschrijving is open, zie de tab inschrijven!

Er kunnen vijf routes gevolgd worden, waarvan er vier starten bij het gebouw van de VPRO op het Mediapark in Hilversum.  Er kan ook gestart worden bij het treinstation in Hollandsche Rading, dit voor de 14km variant. Zie de tab route voor alle mogelijkheden.

Tussen 08.00 uur en 11.00 uur zijn de inschrijfbalies open in het gebouw van de VPRO (Wim T. Schippersplein 1, 1217 WD Hilversum). Het wordt alweer vroeg donker in deze periode, dus de finish sluit om 16.30 uur. Inschrijven kan zowel van tevoren via deze website als ook op de dag van de wandelingen zelf. Voorinschrijving voorkomt wachttijden, daar hebben we namelijk een aparte balie voor bij de VPRO. 

Deelnemers ontvangen een leuk welkomstpakket en onderweg zijn er zowel stempelposten als horecagelegenheden voor een pauze, al dan niet met een hapje en een drankje. Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan het Goois Natuurreservaat, die het gebruikt voor het onderhoud van de natuurgebieden. En daar hebben wij dan allemaal weer plezier van. De kosten die wij maken om deze Rally te realiseren, worden betaald uit sponsorgelden en via subsidie.

Op deze website volgen nog updates én houd Facebook en Instagram in de gaten voor verdere updates! Wit u zelf wat delen gebruik dan de hashtags : #GACVoetstappenpad, #Voetstappenpad en #KlaverbladVoetstappenpad

Wij zijn we ? / Who are we ?

Elk jaar organiseert een commissie van de Gooise Atletiekclub de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally over het ruim 80 jarige pad rondom Hilversum. De opbrengst gaat naar het Goois Natuurreservaat. U kunt kiezen uit een hele 29 km en een halve ronde van 16 of 14 km. Kijk gerust rond op de de site voor de historie , de route en de sponsoren van deze wandeling. Volgende wandeling is 3 mei.

Every year a committee of the GAC Track and field club organize the Klaverblad ‘voetstappenpad’(foot steps) walk around Hilversum.  The route is over 80 years old ! The proceeds go to the Goois nature reserve organisation (GNR) . You can choose for a complete round  : 29 km . You could also walk a part: 16 (1st part) or 14 km (2nd part). Feel free to browse the site for the history, the route and the sponsors of this walk. Next time is 3 may 2020.

Kleine omleiding

Nog langer? Nou dat valt mee hoor. Vanwege de aanleg van busbaan is de route iets gewijzigd. Voorheen liep je onder de A27 door en daarna gelijk links een bosje door richting Kievitsdal. Nu mag je een kleine omleiding maken richting de dr. Albert Schweitzerweg. De betonnen voetstappen zijn al verplaatst.

Nieuwe samenwerking!

Dit jaar hebben we een nieuwe sponsor! Energiecoöperatie HET staat voor de Hilversumse Energie Transitie. Van Hilversummers, voor Hilversummers. HET verzorgt: elektrisch autodelen, onafhankelijk energieadvies en zonnedaken op bedrijven en via VvE’s. Samen gaan we voor 100% schone energie in Hilversum. Zie www.hetcooperatie.nl voor meer informatie. Op de dag van de wandelrally komen ze bij onze startplek bij met een tweetal deelauto’s.
logo HET coöperatie

Wat is er met de opbrengst van 2019 gebeurd?

Alle inschrijfgelden gaan naar het Goois Natuurreservaat. De onkosten worden door de sponsoren en met name de naamgever : Klaverblad verzekeringen” van het de wandeling betaald.

Vanuit het Goois Natuurreservaat hebben we het volgende te horen gekregen : “Bij het Speelbos ‘t LAER en het Groepsverbljf ‘t LAER (voor veldwerk en natuureducatie) was er behoefte aan
twee grote houten picknicksets (houten tafels met zitbanken). Met uw gift kan deze wens snel in vervulling
komen.”

Super leuk dat op een paar honderd meter van de route een goede bestemming is gevonden! Ondertussen staan de banken er al. Hieronder een paar foto’s. En een link naar de details van deze mooie plek.

Op vers ingezaaid gras.
nummer 2
De ingang van het speelgebied.