Voor de agenda : 26 mei

Op zondag 26 mei 2024 organiseren we alweer de 13e versie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally.

Vorig jaar liepen ruim 360 enthousiastelingen mee, onder fantastische weersomstandigheden. Daar hopen we natuurlijk dit jaar weer op! Zeker omdat we nu in het feestjaar 600 jaar Hilversum zitten! Er komt nog een speciale actie, later meer !

Hoe ziet die wandeldag er globaal uit (details maken we de komende maanden bekend via de GAC nieuwsbrief en de Social Media):

Vanaf 08.00 uur kun je starten vanaf het VPRO-gebouw op het Media Park. Inschrijven kan van tevoren, vanaf begin april 2024, via deze site of op de dag zelf. Het inschrijfgeld is zoals altijd voor het goede doel, onze kosten worden gedekt door sponsorgelden.

Je kunt kiezen voor het wandelen van de hele route (dat is inclusief aanlooproute 29 km),maar je kunt ook de helft lopen (tot het NS station bij Hollandsche Rading, of juist daar starten) en we zetten een route uit van 10 kilometer.

We rekenen weer op veel wandelaars! Hou onze website in de gaten, meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.

Tot 26 mei!

Cheque voor het maatjesproject

Op vrijdagmiddag 21 juli jl. was de officiële uitreiking aan het Maatjesproject aan de beurt. Die vond plaats bij Brasserie Zonnestraal. En daarbij werd ons sponsorgeld meteen besteed! In het kader van beweging hebben medewerkers en vrijwilligers van Maatjesproject een groep van zo’n 35 deelnemers in de benen, op de fiets en ook op de scootmobiel weten te krijgen: afhankelijk van hun kunnen kwamen ze op diverse manieren naar Brasserie Zonnestraal voor een aansluitende feestelijke bijeenkomst met koffie, thee en lekkernijen.

Er was een wandeling van 1 kilometer, van 5 kilometer en een fietstocht. Daarnaast was er een route uitgezet voor mensen op een scootmobiel. De flinke plensbuien hielden hen niet tegen! De meesten waren gewoon eerder vertrokken en het was dan ook al erg gezellig toen namens de GAC Bart van den Haak, Dorien Hopma (van ons bestuur) en leden van de Voetstappenpadcommissie arriveerden. 

Namens de gemeente Hilversum was wethouder Karin van Hunnik aanwezig. Na een paar korte toespraakjes, heeft Bart, namens de GAC, aan Marjan Ockeloen, directeur van het Maatjesproject, een cheque van € 1.325 overhandigd.

Wat een mooie dag!

Afgelopen zondag, 14 mei 2023, hebben zo’n 360 wandelaars ons Voetstappenpad gelopen. We hadden al veel voor-inschrijvingen maar op zondagmorgen meldden zich ook nog zo’n 150 enthousiastelingen die, ondanks Moederdag!, hadden besloten om alsnog van het prachtige weer gebruik te maken voor een heel (of half) rondje rondom Hilversum.

Wat heeft iedereen weer genoten! Allemaal leuke reacties, de EHBO hoefde niet in actie te komen, de schapen waren op de hei, onze vrijwilligers langs de route hadden water en lekkere versnaperingen voor iedereen en ook de horeca kijkt tevreden terug.

Het inschrijfgeld wordt verdeeld over Uitgiftepunt 1 (Hilversum) van de Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek. Wij hebben inmiddels 42 speeltuin abonnementen gekocht en overhandigd aan de Voedselbank.

Hier de reactie die we mochten ontvangen: Wat een prestatie; Wandelen voor het goede doel! Door de wandelaars van het Klaverblad Voetstappenpad afgelopen weekend, zijn heel veel gezinnen nu blij gemaakt met een abonnement op speeltuin Erfgooierskwartier en de Zoutkeet in Hilversum! 

Binnenkort volgt de overhandiging van het andere deel van het inschrijfgeld aan het Maatjesproject. 

Zondag 14 mei

Beste 14 en 16 kilometer wandelaars
Dit weekeinde rijden de treinen niet tussen Hilversum en Utrecht. Maar de NS zet bussen in , deze rijden echter vaak minder strak op tijd. Kijk hier voor de planning :https://www.ns.nl/reisplanner/#/

Hopelijk geeft dit niet te veel ongemak. U mag ook nog altijd kiezen voor een andere afstand.
We wensen u alvast een fijne wandeling toe, tot morgen !

De online inschrijving is gesloten, maar kom gewoon naar de start waar u zich ter plekke nog kan inschrijven.

Vanaf 08.00 uur kun je starten vanaf het VPRO-gebouw op het Media Park. Inschrijven kan van tevoren via www.voetstappenpad.nl of op de dag zelf. Van tevoren inschrijven heeft als voordeel dat je dan sneller kunt gaan lopen, je hoeft je alleen nog maar even bij de inschrijfbalie te melden.

Net als vorige jaren zijn er onderweg zowel stempelposten als horecagelegenheden waar gelegenheid is voor een pauze. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,00 en dit bedrag komt weer ten goede aan het maatschappelijke doelen in Hilversum. De kosten die wij maken om deze Rally te realiseren, worden betaald uit sponsorgelden en via subsidie.

Er zijn vier wandelingen:

  1. De ‘Tocht der Tochten’: Het hele pad, langs alle betonnen paaltjes met de witte voet. Totale lengte is 29 km.
  2. De ‘Halve’ van 16 km.: Start bij de VPRO en eindpunt bij Hollandsche Rading (stempelpost 3), NS bus terug. Of andersom: start bij stempelpost 3 en terug naar de VPRO. Dat is 14 km.
  3. Het tientje: Deze loopt van de start naar Groot Kievitsdal. Daar wachten twee elektrische auto’s van HET (Hilversumse Energie Transitie) om je, in groepjes van 3 à 4 personen, terug zullen brengen naar de VPRO. Hoe leuk is dat??

Uitreiking cheque

Maandag 13 juni is een groep vrijwilligers van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally afgereisd naar het kantoor van het Goois Natuurreservaat.

Hier hebben we een cheque kunnen aanbieden met een bedrag van  € 2.415. Dit komt overeen met de de opbrengst van alle inschrijfgelden. De organisatorische kosten worden immers gedragen door onze sponsoren Klaverblad Verzekeringen en Gemeente Hilversum.

Het geld wordt besteed aan het aanleggen van natuurvriendelijke oevers in het gebied Anna’s Hoeve. Hier profiteren veel plant- en diersoorten van. In het gebied verdwijnt eind dit jaar de Weg over Anna’s Hoeve. Deze weg komt naast het spoor tussen Hilversum en Baarn te liggen, samen met het fietspad. Zo worden verkeersstromen gebundeld. De strook bos die daarvoor heeft moeten verdwijnen, wordt o.a. gecompenseerd met de weg die verdwijnt. De natuur krijgt dan de vrije ruimte. Bij de plas die nu nog naast de weg ligt worden de oevers geleidelijker aflopend gemaakt, waar ze nu nog tamelijk steil zijn. Hierdoor wordt de oever aantrekkelijker voor meerdere plant- en diersoorten. Meer diversiteit dus, en dat is goed voor de natuur.

Leuk dat we zo als organisatie iets terug kunnen geven aan de eigenaar van de terreinen waar zoveel gebruikt van wordt gemaakt door de Gooise Atletiek Club Hilversum, niet alleen de voetstappenpad wandeling maar ook voor de vele trainingen die daarop plaats vinden.

Uitreiking cheque

Op 2 februari is de cheque op de foto uitgereikt aan Directeur-Rentmeester Karin Kos van het Goois Natuurreservaat. Aangezien het parcours van het Voetstappenpad grotendeels over het terrein van het Goois Natuurreservaat loopt, is het een goede gewoonte om iets terug te doen. Het bedrag van €2233 is afkomstig van de inschrijfgelden die we hebben ontvangen van de wandelaars die op 31 oktober jl. het Voetstappenpad hebben gelopen. Het geld wordt besteed aan de bescherming van ringslangen door het aanleggen van broeihopen; een succesvolle manier om ringslangen bij hun voortplanting te helpen, maar daarnaast ook nuttig voor tal van andere dieren.

NB Op 15 mei aanstaande is de eerstvolgende editie van de wandelrally!

Het was een mooie wandeldag

Wat een mooie wandeldag is het geworden, de 10 jarige editie had heel wat extra’s. Van Doppers, appels , Djembé optreden tot een poffertjeskraam aan toe. Uiteindelijk heeft bijna iedereen het droog gehouden. De volgende keer dat deze tocht wordt georganiseerd is 15 mei 2022.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hieronder:

Wat is er met de opbrengst van 2019 gebeurd?

Alle inschrijfgelden gaan naar het Goois Natuurreservaat. De onkosten worden door de sponsoren en met name de naamgever : Klaverblad verzekeringen” van het de wandeling betaald.

Vanuit het Goois Natuurreservaat hebben we het volgende te horen gekregen : “Bij het Speelbos ‘t LAER en het Groepsverbljf ‘t LAER (voor veldwerk en natuureducatie) was er behoefte aan
twee grote houten picknicksets (houten tafels met zitbanken). Met uw gift kan deze wens snel in vervulling
komen.”

Super leuk dat op een paar honderd meter van de route een goede bestemming is gevonden! Ondertussen staan de banken er al. Hieronder een paar foto’s. En een link naar de details van deze mooie plek.

Op vers ingezaaid gras.
nummer 2
De ingang van het speelgebied.