22 abonnementen voor de speeltuinen

Bericht van de voedselbank : Maar liefst 22 abonnementen voor Speeltuin De Zoutkeet en Speeltuin het Erfgooierskwartier in Hilversum voor onze kleine speelkameraadjes!
Dat is toch weer mooi gelopen zo! 👟
Toch @voetstappenpad ?
Ha, ha! 😃👍🏽
DANK JULLIE WEL!
We gaan de abonnementen eerlijk verloten, zodat we veel kinderen blij kunnen maken!
🧡💚

Het zit er op!

Het was pittig met de modder en de regenbui. Maar we zagen veel tevreden wandelaars terugkeren naar de VPRO. Ook zijn we al druk bezig met het besteden van de opbrengst. Zo zijn er al speeltuin abonnementen aangeschaft.

De komende week gaan we de foto’s uitzoeken en een selectie daarvan op de site plaatsen. Heeft u nog een mooie foto? Dan mag deze naar info@voetstappenpad.nl Ook voor voor uw tips staan we open.

Nieuwe aanlooproute voor de 14 kilometer lopers.

Vanwege het natte weer de laatste tijd is de korte route niet bruikbaar. Vanaf het station moet u een klein stukje richting Lage Vuursche en dan linksaf het bos in. Er worden aanvullende pijlen geplaatst. Het is de rechter rode route. De pijlen in blauw geven aan hoe de 16 km wandelaars terug naar het station kunnen gaan

Vanaf 1 april kun je je inschrijven. En doe mee met het extra rondje!

Op 26 mei 2024 organiseren we weer de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally. En omdat dit jaar Hilversum 600 jaar bestaat, geven we er een speciaal tintje aan!

logo 600 jaar Hilversum Wat gaan we doen?

Naast de mogelijkheid om ‘gewoon’ de route te lopen, met keuze uit verschillende afstanden, kan iedereen een rondje van 600 meter extra sponsoren (en lopen natuurlijk). Dat extra rondje leggen we rond Winkelcentrum Kerkelanden. Iedereen die de 29 kilometer loopt, dan wel vanaf Hollandsche Rading de 16 kilometer, komt er vanzelf langs. Je kunt dat rondje sponsoren door bij de inschrijving één extra euro te betalen. Deze extra opbrengst gaat naar Stichting Maatjesproject Gooi & Vechtstreek.

Dat extra rondje is dan ook vooral bedoeld voor hun cliënten: die zijn vaak slecht ter been en komen niet gemakkelijk het huis uit. Een aantal van hen gaat het rondje doen met hulp van vrijwilligers. De bedoeling is dat ze rond 11.00 uur gezamenlijk starten vanaf Snackbar Jan Kruis. Degenen die dat kunnen, zijn van plan om vervolgens naar de finish te lopen bij het VPRO-gebouw op het Mediapark. 

Kom je ze onderweg tegen: geef ze een applaus! Ze zullen herkenbaar zijn aan fraaie T-shirts die ze krijgen van Winkelcentrum Kerkelanden.

Tot slot nogmaals: vanaf 1 april is de inschrijving via de website geopend. Hou de website in de gaten voor de laatste informatie, meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Voor de agenda : 26 mei

Op zondag 26 mei 2024 organiseren we alweer de 13e versie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally.

Vorig jaar liepen ruim 360 enthousiastelingen mee, onder fantastische weersomstandigheden. Daar hopen we natuurlijk dit jaar weer op! Zeker omdat we nu in het feestjaar 600 jaar Hilversum zitten! Er komt nog een speciale actie, later meer !

Hoe ziet die wandeldag er globaal uit (details maken we de komende maanden bekend via de GAC nieuwsbrief en de Social Media):

Vanaf 08.00 uur kun je starten vanaf het VPRO-gebouw op het Media Park. Inschrijven kan van tevoren, vanaf begin april 2024, via deze site of op de dag zelf. Het inschrijfgeld is zoals altijd voor het goede doel, onze kosten worden gedekt door sponsorgelden.

Je kunt kiezen voor het wandelen van de hele route (dat is inclusief aanlooproute 29 km),maar je kunt ook de helft lopen (tot het NS station bij Hollandsche Rading, of juist daar starten) en we zetten een route uit van 10 kilometer.

We rekenen weer op veel wandelaars! Hou onze website in de gaten, meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram.

Tot 26 mei!

Cheque voor het maatjesproject

Op vrijdagmiddag 21 juli jl. was de officiële uitreiking aan het Maatjesproject aan de beurt. Die vond plaats bij Brasserie Zonnestraal. En daarbij werd ons sponsorgeld meteen besteed! In het kader van beweging hebben medewerkers en vrijwilligers van Maatjesproject een groep van zo’n 35 deelnemers in de benen, op de fiets en ook op de scootmobiel weten te krijgen: afhankelijk van hun kunnen kwamen ze op diverse manieren naar Brasserie Zonnestraal voor een aansluitende feestelijke bijeenkomst met koffie, thee en lekkernijen.

Er was een wandeling van 1 kilometer, van 5 kilometer en een fietstocht. Daarnaast was er een route uitgezet voor mensen op een scootmobiel. De flinke plensbuien hielden hen niet tegen! De meesten waren gewoon eerder vertrokken en het was dan ook al erg gezellig toen namens de GAC Bart van den Haak, Dorien Hopma (van ons bestuur) en leden van de Voetstappenpadcommissie arriveerden. 

Namens de gemeente Hilversum was wethouder Karin van Hunnik aanwezig. Na een paar korte toespraakjes, heeft Bart, namens de GAC, aan Marjan Ockeloen, directeur van het Maatjesproject, een cheque van € 1.325 overhandigd.

Wat een mooie dag!

Afgelopen zondag, 14 mei 2023, hebben zo’n 360 wandelaars ons Voetstappenpad gelopen. We hadden al veel voor-inschrijvingen maar op zondagmorgen meldden zich ook nog zo’n 150 enthousiastelingen die, ondanks Moederdag!, hadden besloten om alsnog van het prachtige weer gebruik te maken voor een heel (of half) rondje rondom Hilversum.

Wat heeft iedereen weer genoten! Allemaal leuke reacties, de EHBO hoefde niet in actie te komen, de schapen waren op de hei, onze vrijwilligers langs de route hadden water en lekkere versnaperingen voor iedereen en ook de horeca kijkt tevreden terug.

Het inschrijfgeld wordt verdeeld over Uitgiftepunt 1 (Hilversum) van de Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek. Wij hebben inmiddels 42 speeltuin abonnementen gekocht en overhandigd aan de Voedselbank.

Hier de reactie die we mochten ontvangen: Wat een prestatie; Wandelen voor het goede doel! Door de wandelaars van het Klaverblad Voetstappenpad afgelopen weekend, zijn heel veel gezinnen nu blij gemaakt met een abonnement op speeltuin Erfgooierskwartier en de Zoutkeet in Hilversum! 

Binnenkort volgt de overhandiging van het andere deel van het inschrijfgeld aan het Maatjesproject. 

Zondag 14 mei

Beste 14 en 16 kilometer wandelaars
Dit weekeinde rijden de treinen niet tussen Hilversum en Utrecht. Maar de NS zet bussen in , deze rijden echter vaak minder strak op tijd. Kijk hier voor de planning :https://www.ns.nl/reisplanner/#/

Hopelijk geeft dit niet te veel ongemak. U mag ook nog altijd kiezen voor een andere afstand.
We wensen u alvast een fijne wandeling toe, tot morgen !

De online inschrijving is gesloten, maar kom gewoon naar de start waar u zich ter plekke nog kan inschrijven.

Vanaf 08.00 uur kun je starten vanaf het VPRO-gebouw op het Media Park. Inschrijven kan van tevoren via www.voetstappenpad.nl of op de dag zelf. Van tevoren inschrijven heeft als voordeel dat je dan sneller kunt gaan lopen, je hoeft je alleen nog maar even bij de inschrijfbalie te melden.

Net als vorige jaren zijn er onderweg zowel stempelposten als horecagelegenheden waar gelegenheid is voor een pauze. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,00 en dit bedrag komt weer ten goede aan het maatschappelijke doelen in Hilversum. De kosten die wij maken om deze Rally te realiseren, worden betaald uit sponsorgelden en via subsidie.

Er zijn vier wandelingen:

  1. De ‘Tocht der Tochten’: Het hele pad, langs alle betonnen paaltjes met de witte voet. Totale lengte is 29 km.
  2. De ‘Halve’ van 16 km.: Start bij de VPRO en eindpunt bij Hollandsche Rading (stempelpost 3), NS bus terug. Of andersom: start bij stempelpost 3 en terug naar de VPRO. Dat is 14 km.
  3. Het tientje: Deze loopt van de start naar Groot Kievitsdal. Daar wachten twee elektrische auto’s van HET (Hilversumse Energie Transitie) om je, in groepjes van 3 à 4 personen, terug zullen brengen naar de VPRO. Hoe leuk is dat??

Uitreiking cheque

Maandag 13 juni is een groep vrijwilligers van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally afgereisd naar het kantoor van het Goois Natuurreservaat.

Hier hebben we een cheque kunnen aanbieden met een bedrag van  € 2.415. Dit komt overeen met de de opbrengst van alle inschrijfgelden. De organisatorische kosten worden immers gedragen door onze sponsoren Klaverblad Verzekeringen en Gemeente Hilversum.

Het geld wordt besteed aan het aanleggen van natuurvriendelijke oevers in het gebied Anna’s Hoeve. Hier profiteren veel plant- en diersoorten van. In het gebied verdwijnt eind dit jaar de Weg over Anna’s Hoeve. Deze weg komt naast het spoor tussen Hilversum en Baarn te liggen, samen met het fietspad. Zo worden verkeersstromen gebundeld. De strook bos die daarvoor heeft moeten verdwijnen, wordt o.a. gecompenseerd met de weg die verdwijnt. De natuur krijgt dan de vrije ruimte. Bij de plas die nu nog naast de weg ligt worden de oevers geleidelijker aflopend gemaakt, waar ze nu nog tamelijk steil zijn. Hierdoor wordt de oever aantrekkelijker voor meerdere plant- en diersoorten. Meer diversiteit dus, en dat is goed voor de natuur.

Leuk dat we zo als organisatie iets terug kunnen geven aan de eigenaar van de terreinen waar zoveel gebruikt van wordt gemaakt door de Gooise Atletiek Club Hilversum, niet alleen de voetstappenpad wandeling maar ook voor de vele trainingen die daarop plaats vinden.