Uitreiking cheque

Maandag 13 juni is een groep vrijwilligers van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally afgereisd naar het kantoor van het Goois Natuurreservaat.

Hier hebben we een cheque kunnen aanbieden met een bedrag van  € 2.415. Dit komt overeen met de de opbrengst van alle inschrijfgelden. De organisatorische kosten worden immers gedragen door onze sponsoren Klaverblad Verzekeringen en Gemeente Hilversum.

Het geld wordt besteed aan het aanleggen van natuurvriendelijke oevers in het gebied Anna’s Hoeve. Hier profiteren veel plant- en diersoorten van. In het gebied verdwijnt eind dit jaar de Weg over Anna’s Hoeve. Deze weg komt naast het spoor tussen Hilversum en Baarn te liggen, samen met het fietspad. Zo worden verkeersstromen gebundeld. De strook bos die daarvoor heeft moeten verdwijnen, wordt o.a. gecompenseerd met de weg die verdwijnt. De natuur krijgt dan de vrije ruimte. Bij de plas die nu nog naast de weg ligt worden de oevers geleidelijker aflopend gemaakt, waar ze nu nog tamelijk steil zijn. Hierdoor wordt de oever aantrekkelijker voor meerdere plant- en diersoorten. Meer diversiteit dus, en dat is goed voor de natuur.

Leuk dat we zo als organisatie iets terug kunnen geven aan de eigenaar van de terreinen waar zoveel gebruikt van wordt gemaakt door de Gooise Atletiek Club Hilversum, niet alleen de voetstappenpad wandeling maar ook voor de vele trainingen die daarop plaats vinden.