7.5 kilometer

Voor het eerst dit jaar is deze korte variant van ongeveer 7,5  kilometer. De doelgroep van deze afstand / groepswandeling zijn mensen die wel eens een wandeltocht willen proberen maar daar nog geen ervaring mee hebben.  Maar de tocht is ook prima geschikt voor mensen en gezinnen die  niet de gehele dag aan het wandelen willen maar toch een mooi stukje van de natuur rond Hilversum willen zien.  En daarbij ook eens over het mediapark willen lopen .

He is een zorgeloze herfstwandeling. Hoewel deze korte afstand tegen de gebruikelijke looprichting in gaat hoeven de wandelaars zich niet bezig houden met de vraag of ze nog juist lopen of ondertussen verdwaald zijn in het bos. Er gaat iemand van de organisatie mee om de weg te wijzen en om te zorgen dat iedereen goed aankomt bij stempelpost 5. En na een korte pauze bij post 5, wandelt de groep met begeleider ook gezamenlijk terug naar het finish locatie bij de VPRO.   Heel geschikt dus voor wandelaars die zich moeilijk kunnen oriënteren in het bos en weleens bang zijn om te verdwalen in het bos. 

wandeltrainer
Eveline één van de wandeltrainers

De begeleiders zijn ervaren GAC wandeltrainers en verzorgen een kleine warming up en cooling down. Geen zorgen over spierpijn en minder risico op blessures.
Het vertrek van deze groepswandeling is gezamenlijk om 11:00 vanaf startbureau. Ongeveer 2 uur later is men daar dan terug. Een en ander afhankelijk van het wandeltempo van de groep.

5e stempelpost
5e stempelpost