Over GPS Tracks

iPhone navigatie

Hieronder vindt u GPS tracks van de Voetstappenpad Wandelrally.

De route van het Voetstappenpad is permanent aangepast nu het ecoduct over de A27 gereed is. De nieuwe route is hier te downloaden.

Het kan zijn dat u om de volgende bestanden te downloaden en op te slaan u ze met de rechtermuisknop moet aanklikken en dan "Bewaar als..."  moet kiezen. Hierbij de versies die gebruikt worden als de start en aankomst bij Beeld&Geluid is (de langere versie)

iPhone

Hieronder behandelen we een aantal iPhone applicaties... er zijn er veel meer beschikbaar, dus kijkt u in de instructies van uw applicatie of u ook tracks kunt importeren.

Afstandmeten

Afstandmeten iPhone

Met deze gratis app kunt u direct vanaf de Afstandmeten site de Voetstappenpad track tonen en volgen. U heeft alleen een gratis account op afstandmeten.nl nodig. Zoek in de App store op afstandmeten.nl. Na inloggen op de website, klik op onze route (29km) of de 16km variant en voeg hem toe aan je Favorieten. Vervolgens open je de App, log je daar in, en heb je de route bij de hand.

MotionX GPS

MotionX GPS

Om een track in MotionX GPS te krijgen download je eerst het track. Vervolgens mail je dat naar GPSimport@motionx.com. Dat stuurt je vervolgens een e-mail terug. Open die e-mail in je mail applicatie op de iPhone en click op de link in de e-mail. Je track wordt dan in MotionX GPS geladen. Met de commando's Tracks / Follow kun je vervolgens op een kaart het track volgen.

Trails (Lite)

Trails

In Trails klik op de Imported Tracks knop op de tab-bar aan de onderkant van het scherm. Klik dan op de plus-knop boven in het scherm om een nieuw track te importeren.

Klik op het EveryTrail logo om een nieuwe bron uit het pop-up menu te kiezen. Kies „Other URL“ en voer dan http://www.voetstappenpad.nl/GPS.html in en  en klik dan op de go knop.

Selecteer dan de track, klik er op, en bevestig in de dialoog dat je die track wil importeren.

Racebunny 4

RaceBunny

Racebunny 4 werkt het beste samen met een MAC OS X applicatie, TrailRunner. Download de track, importeer hem in TrailRunner, en gebruik TrailRunner om de track naar de iPhone applicatie Racebunny te sturen. TrailRunner ondersteunt Nike+GPS voor de iPhone, Trails 4, 321Run, Garmin ForeRunner, Garmin Edge, GPX en KML formaten.

Android telefoons

Google Maps

Met Android telefoons kunt u ongetwijfeld ook applicaties vinden waarin u uw track kunt downloaden en waar u met de GPS voorziening van uw telefoon kunt zien hoe u loopt ten opzichte van dit track. Het is ons onbekend of je met Google Maps voor Android een track kunt importeren, maar met My Tracks is dit mogelijk.

Afstandmeten

Afstandmeten

Met deze app kunt u direct vanaf de Afstandmeten site de Voetstappenpad track tonen en volgen. U heeft alleen een gratis account op afstandmeten.nl nodig. Zoek in de Google Play store op "afstandmeten".  Na inloggen op de website, klik op onze route en voeg hem toe aan je Favorieten. Vervolgens open je de App, log je daar in, en heb je de route bij de hand. De 16km variant is beschikbaar onder deze link.

Google Earth

Google Earth

Google Earth is zeker in staat met KML en gpx files om te gaan. Wellicht is de applicatie via 3G niet al te snel en daardoor minder geschikt voor gebruik als navigatie hulpmiddel.

EveryTrail

EveryTrail

EveryTrail is ook beschikbaar voor de iPhone. Gebruik deze applicatie om een trail te importeren en te volgen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere Android applicaties beschikbaar die mogelijkerwijs kunnen doen wat nodig is.

Facebook Voetstappenpad pagina

De route

De route van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally.